Kos Panduan atau Kos Panduan Trekking di Nepal/Kathmandu

Kos Panduan atau Kos Panduan Trekking di Nepal

Berapakah Kos Panduan atau Kos Panduan Trekking di Nepal / Kathmandu / Thamel?

Adalah dimaklumkan kepada anda, Lembaga Pelancongan Nepal (NTB) telah memutuskan untuk mengharamkan dan menutup (FIT) Pengembara individu percuma di Nepal dari 01.April.20223. Menurut pengisytiharan Lembaga Pelancongan Nepal, 30% FIT adalah Trekking di Nepal dan mereka mendapat masalah tersesat tanpa Pemandu Trekking. Ia benar-benar tidak selamat dan berisiko bahawa Lembaga Pelancongan Nepal whey telah memaksa keutamaan untuk keselamatan. Pada masa ini, anda mendapat Permit Trekking dan panduan Trekking anda melalui Agensi Trekking Tempatan yang sah di Nepal. Seperti sebelumnya anda tidak mendapat Permit Trekking dan Panduan Trekking anda. Pergi melalui Agensi Trekking. Di atas yang diterangkan berdasarkan peraturan NTB, Enjoy Nepal Treks Expedition & Tours (P) Ltd adalah agensi Trekking tempatan Nepal dan berkelayakan untuk mengatur Trekking Guide, Porter, Porterguide selain mengatur Permit Trekking anda, TIMS di setiap kawasan Trekking Nepal. Panduan Trekking adalah wajib atau wajib untuk disewa semasa anda mengembara di Nepal sekarang, itulah sebabnya sebagai agensi Trekking undang-undang kami menyediakan Panduan Trekking di Nepal. Kos Panduan atau Kos Panduan Trekking kami di Nepal adalah seperti berikut:-

Kos Panduan Trekking kami adalah 27$ sehari (dalam kos ini, kami termasuk Panduan Trekking setiap hari gaji / Insurans Panduan Trekking / Penginapan Panduan Trekking / Makanan Panduan Trekking dan kami tidak termasuk pengangkutan Panduan Trekking) Kos Pengangkutan Panduan Trekking diminta kepada pelanggan untuk bayaran tambahan.

Kos Porterguide Trekking kami adalah setiap hari 25$ (dalam kos ini, kami termasuk Trekking Porterguide gaji sehari / Trekking Porterguide Insurans / Trekking Porterguide Penginapan / Trekking Porterguide Meals dan kami tidak termasuk pengangkutan Trekking Porterguide) Kos Pengangkutan Porterguide Trekking diminta kepada pelanggan untuk bayaran tambahan.

Kos Porter Trekking kami adalah 20$ sehari (dalam kos ini, kami termasuk Trekking Porter setiap hari gaji / Trekking Porter Insurance / Trekking Porter Accommodation / Trekking Porter Meals dan kami tidak termasuk pengangkutan Trekking Porter) Kos Pengangkutan Porter Trekking diminta kepada pelanggan untuk bayaran tambahan.

Kos Panduan atau Kos Panduan Trekking di Nepal


Kami menyediakan Panduan Trekking, Porter dan Porterguide untuk:-

Wilayah Everest: Kami menyediakan Panduan Trekking, Porter dan Porterguide untuk Everest Base Camp Trekking / Everest Three Pass Trek / Gokyo Trek / Mera Trek / Amphu Lapcha pass Trek / Tashi Lapchha Pass Trek / di atas Kos Panduan descried atau Kos Panduan Trekking di Nepal untuk pengembaraan pas tinggi Trekking tidak meliputi kos itu hanya untuk Trek Sederhana. Untuk perjalanan tinggi Trek Trekking Guide, Porter dan Porterguide kos akan ditambah. Untuk Wilayah ini kami menyediakan Panduan Trekking, Porter dan Porterguide dari Lukla atau Phalu. Apabila kami menyediakan anda Trekking Guide, Porter dan Porterguide dari Lukla maka Pelancong anda tidak perlu membayar apa-apa kos pengangkutan untuk kakitangan Nepal anda.

Wilayah Langtang: Kami menyediakan Panduan Trekking, Porter dan Porterguide untuk Trek Lembah Langtang, Trek Gosaikunda dan Trek Warisan Tamang.

Wilayah Manaslu: Kami menyediakan Panduan Trekking, porter dan Porterguide untuk Trek Litar Manaslu, Trek Lembah Tsum, Trek Pas Rupinala dan Trek Ganesh Himal.

Wilayah Kanchenjunga: Kami menyediakan Panduan Trekking, Porter dan Porterguide untuk Trek Kanchenjunga di Nepal.

Wilayah Makalu: Kami menyediakan Panduan Trekking, Porter dan Porterguide untuk Trek Makalu.

Wilayah Mustang Atas: Kami menyediakan Panduan Trekking, Porter dan Porterguide untuk Trek Mustang di Nepal.

Wilayah Annapurna: Kami menyediakan Panduan Trekking, Porter dan Porterguide untuk Trekking Kem Pangkalan Annapurna / Trekking Litar Annapurna / Ghorepani Poon Hill Trekking / Mardi Himal Trekking / Mohare Danda Trekking / Khopra Trekking dan Dhaulagiri Trekking di Nepal.

Wilayah Dolpo: Kami menyediakan Panduan Trekking, Porter dan Porterguide untuk Dolpo Trek di Nepal.


Mengapa untuk menyewa Trekking Guide di Nepal?

Menurut keputusan Lembaga Pelancongan Nepal, Trekking Guide adalah wajib untuk menyewa melalui Agensi Trekking yang sah di Nepal. Untuk Trekkers individu Percuma, Permit Trekking dan TIMS telah ditutup. Lembaga Pelancongan Nepal dan TAAN telah memberi kuasa kepada agensi Trekking undang-undang tempatan untuk mengatur Permit Trekking, TIMS untuk Pengembara Pelancong dan mengatur Pemandu Trekking. Berdasarkan kenyataan ini, agensi Trekking kami layak untuk mengatur Trekking Guide, porter dan Porerguide dengan Permit Trekking dan TIMS untuk Pengembara Pelancong di Nepal.

-Kami menyediakan Pengalaman, terlatih dan pemegang lesen Trekking Guide di Nepal.

-Panduan Trekking kami mesra, Membantu, jujur, cergas secara fizikal, fleksibel dan profesional.

-Panduan Trekking kami, Porter dan Porterguide mereka adalah pengembara altitud tinggi.

-Panduan Trekking, Porter dan porterguide kami mempunyai peralatan Trekking yang baik.

-Pemandu Trekking kami, Porter dan Porterguide mempunyai pengetahuan mengenai laluan Trekking.

-Kami fleksibel dengan jadual perjalanan Trekking anda.

-Kami menguruskan Permit Trekking dan TIMS anda.

-Panduan Trekking kami, Porter dan Porterguide mempunyai insurans Trekking oleh Agensi.

Mengapa untuk menyewa Trekking Guide di Nepal?


Berapakah Kos Permit Trekking & TIMS di Nepal?

Kos Permit Trekking bergantung dan kawasan trekking. Untuk kawasan yang tidak terhad ia kos Rs,3000 / – Setiap orang untuk negara-negara Eropah dan untuk negara-negara SAARC Rs,1000 / -Lembaga Pelancongan Nepal dan TAAN telah mengubah peraturan untuk TIMS. TIMS akan menjadi penting untuk semua Kawasan Trekking di Nepal. Pengembara pelancong perlu mengambil wajib melalui Agensi Trekking Tempatan di Nepal.

Berapakah Kos Permit Trekking & TIMS di Nepal?


Untuk Kos Panduan atau Kos Panduan Trekking yang berpatutan di Nepal Hubungi kami: –

Apaapp: +977-9808042808 (Ras)

Emel: nepalvisit52@gmail.com atau info@enjoynepaltreks.com

Alamat: Kapan 12 Kathmandu Nepal

Agensi: Enjoy Nepal Treks Expedition & Tours Pvt.Ltd.

Untuk Kos Panduan atau Kos Panduan Trekking yang berpatutan di Nepal Hubungi kami: -


 

0  Comments on Kos Panduan atau Kos Panduan Trekking di Nepal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories

Recent Post